Hoe vaak moet je een dekbed wassen of laten reinigen?

Een dekbed wordt vaak alleen maar gelucht, maar net als de hoezen wordt een dekbed daar niet schoner van.

Na het lezen van dit artikel weet je waarom en hoe vaak een dekbed moet worden verschoond.

Een derde deel van ons leven brengen wij door in bed!

Wist u dat een mens tijdens het slapen maar liefst een kwart tot een halve liter vocht verliest? Daarnaast blijven na iedere nacht ook nog eens 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers achter in bed. Als u niet regelmatig uw beddengoed (laat) verschonen, verandert uw bed dus in een broedplaats van bacteriën en huisstofmijt. Maar hoe vaak moet je een dekbed (laten) wassen om dit te voorkomen?

hoe vaak moet je een dekbed wassen of laten reinigen

Hoe vaak moet je een dekbed laten wassen?

Een artikel op de website van het Engelse Huffington Post geeft aan dat één keer per jaar het minimum is en twee keer per jaar aan te raden is. Ook Nederlandse media, waaronder Linda. wijden er artikelen aan. Uit onderzoek van onze branchevereniging Netex is eveneens gebleken dat twee keer per jaar het advies is.

Hoe moet je een dekbed wassen?

Hoe u een dekbed wast hangt af van drie dingen: de vulling van uw dekbed, hoe groot het dekbed is en de omvang van uw wasmachine. Zo kunnen synthetische kinderdekbedden vaak thuis in een royale wasmachine gewassen worden. Dekbedden voor volwassenen zijn al gauw te groot om goed schoon te worden in een huishoudwasmachine.

Natuurlijke vezels

Dekbedden met een vulling van dons of wol kunt u beter niet thuis wassen. De kans op beschadiging van de vulling is dan erg groot. Wij hebben er speciale apparatuur en verschillende beschermende middelen voor om uw dekbed als nieuw te krijgen.

Waarom laat je een dekbed reinigen?

Tijdens uw nachtrust verliest u veel vocht, waardoor donsveertjes en wol gaan klitten. Hierdoor verliest het dekbed aan isolatievermogen. En daarom zorgen wij ervoor dat de oude veerkracht en isolatie terug komt. Bovendien maken wij uw dekbed weer helemaal vrij van huisstofmijt!

hoe vaak mpet je een dekbed wassen of laten reinigen

Laat ons uw dekbed reinigen en wij zorgen ervoor dat:

  • Huidschilfers verdwijnen;
  • Huisstofmijt wordt verwijderd;
  • Het volume van het dekbed wordt hersteld;
  • De warmte-isolatie wordt hersteld;
  • De oude veerkracht terugkeert;
  • De juiste reiniging wordt toegepast.

Gebruikte foto’s

Photo by Vladislav Muslakov on Unsplash
Photo by Alexandra Gorn on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *