Zelf meubels reinigen? DIY-tip van de expert

Zelf meubels reinigen

Zelf meubels reinigen? DIY-tip van de expert

Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk: zelf meubels reinigen. Dankzij onze Hagerty tapijtreiniger en bijbehorende producten maakt u uw interieur weer schoon en fris op een milieuvriendelijke en voordelige manier. U kunt het apparaat gebruiken voor onder andere auto-interieurs, vloerbedekking, vloerkleden en stoffen meubels.

Wat heeft u nodig voor de reiniging?

Om te beginnen heeft u de Hagerty Shampoo nodig.. Wij verkopen deze shampoo als Hagerty Tapijtshampoo 5* voor 30m². Daarom is het handig om eerst te bepalen wat u precies wilt reinigen. Op deze manier kunt u het aantal te reinigen vierkante meters berekenen, zodat u niet te veel of juist te weinig zeep aanschaft.

Zo kunt u ook zelf meubels reinigen:

Deze video laat zien hoe makkelijk de Hagerty Blue in gebruik is.

Waar de vakantie wel niet goed voor is! Eerst hebben we ons vloerkleed laten reinigen bij Meinen Stomerij (er was vorig jaar rode wijn op gevallen) en vandaag heeft Oscar Visser de hoekbank gereinigd. Super blij met het resultaat ✨

Sietske Visser, op Google Reviews

Hetzelfde apparaat voor meubel en tapijt

DIY of laten doen?

Nu kan het zo zijn dat u overweegt uw vloerkleed te laten reinigen, of dat u het zelf probeert. Wat is dan precies het verschil? Dat is toch wel aanzienlijk. Reiniging met de Hagerty-machine is zeker goed en grondig, maar veel minder intensief dan onze reinigingsprocessen. Dit zijn de verschillende aanpakken:

DIY met de Hagerty Blue

Diepe reiniging, waarbij u met een Hagerty-apparaat reinigingsvloeistof op de stof spuit wat intrekt in de vezel. Vervolgens zuigt u met dit apparaat de vloeistof met het vuil op. Even wachten en laten opdrogen en u bent klaar.

Filmpje van een klant

In deze video laat een klant zien hoe zij haar bank reinigt met de meubelreiniger.

Prijzen

Bij Meinen Stomerij & Wasserij in Meppel kunt u alleen de zeep aan schaffen en u kunt ook het apparaat tot wel een week huren. Hierdoor kunt u rustig de tijd nemen om alles te behandelen wat u wilt behandelen. Mocht het de eerste keer niet helemaal lukken, dan heeft u ook de tijd om het nog een keer te proberen.

Reserveer nu de Hagerty-meubelreiniger

Uitbesteden van de reiniging van vloerkleden

Allereerst bestaat deze reiniging uit aanzienlijk meer stappen en zijn er meer opties mogelijk, zoals impregneren en ontgeuren. Lees hier meer over op onze pagina over de reiniging van vloerkleden.

 1. Maak een afspraak of breng uw vloerkleed langs
  Wij kunnen uw vloerkleed ophalen en bezorgen. Het is ook mogelijk om uw tapijt in Meppel of bij één van onze negen Pick Up Points af te leveren. Onze winkel aan Grote Akkerstraat 6 is goed bereikbaar met de auto.
 2. Inspectie
  Om te beginnen wordt uw vloerkleed grondig geïnspecteerd om de optimale reinigingsmethode toe te passen.
 3. Uitkloppen
  Vervolgens wordt uw vloerkleed uitgeklopt. Het machinaal uitkloppen van tapijten is nodig om droog vuil te verwijderen. Daardoor wordt de reiniging nóg effectiever.
 4. Vloerkleed reinigen
  Daarna wordt de perfecte reinigingsmethode toegepast. Dit is gebaseerd op stap 2, de inspectie.
 5. Hardnekkige vlekbehandeling
  Omdat sommige vlekken hardnekkig kunnen zijn volgt een aparte vlekbehandeling.
 6. Spoelen
  Door goed te spoelen blijven er geen reinigingsmiddelen achter in uw tapijt. Ook zorgt deze stap ervoor dat uw tapijt minder snel opnieuw vuil wordt.
 7. Drogen en inspectie
  Eerst zorgt een tapijtcentrifuge voor een bijna droog tapijt. Vervolgens wordt uw vloerkleed perfect droog in een speciale droogkamer.
 8. Klaar
  Tot slot is uw vloerkleed klaar om op te halen of bij u thuis te bezorgen.