Wasvoorschriften – Download de handleiding

Wasvoorschriften - Download de handleiding
Twijfelt u wel eens over de betekenis van de symbolen op wasvoorschriften? De wastobbes kent u wel, maar wat de cirkel met een -F er in betekent? Daarom hebben wij de belangrijkste was-symbolen op een rij gezet.

Print het uit en hang het op

U kunt de handleiding voor wasvoorschriften hieronder downloaden in PDF. Print de handleiding uit en hang het op bij uw wasmachine. Dan kunt u een altijd even spieken naar de betekenis van twijfelachtige symbolen als u de was doet.

Reiniging aanpassen aan de stof

Wasvoorschriften

Meinen Stomerij & Wasserij reinigt altijd volgens wasvoorschrift. In overleg met de klant kunnen wij daarvan afwijken. Dit kunnen wij bijvoorbeeld doen, omdat een andere methode geschikter is of omdat het gewenste resultaat anders niet wordt behaald.

Voorbeeld:

In de afbeeldingen hierboven staat dat het artikel (een colbert) alleen mag worden gestreken. Reiniging wordt door de fabrikant afgeraden. Terwijl dit helemaal niet nodig is, want de stofsamenstelling geeft aan dat het zeer geschikt is voor reiniging door de stomerij. Zowel reiniging in KWL als professionele natreiniging kunnen prima worden toegepast op dit kledingstuk.

Vragen over onbekende symbolen op wasvoorschriften

Zit u nog met vragen over de juiste reiniging van uw kledingstuk of ander textiel? U kunt ons altijd om een uitleg vragen. Neem gerust contact op per mail of telefoon.

U kunt uw vraag ook stellen via WhatsApp. Daarmee kunt u gemakkelijk foto’s doorsturen, wat beoordeling makkelijker maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *