Waarom de stomerij open mag blijven

waarom de stomerij open mag blijven tijdens de lockdown

Door de lockdown is het stil in de winkelstraten. Al mogen sommige winkels open blijven, de meesten zijn dicht. Toch zien wij op sociale media en in sommige kranten vragen ontstaan over waarom juist de stomerij open mag blijven. Ik leg het u graag uit.

Het kabinet heeft een lijst opgesteld waarop winkels en branches prijken die de deuren open mogen houden. Dit zijn voornamelijk winkels die levensmiddelen verkopen, zoals supermarkten, slagerijen en bakkerijen. Daarnaast mogen ondernemingen die voorzien in primaire levensbehoeften open blijven.

Primaire levensbehoeften

Bouwmarkten mogen om deze reden toch verkopen, al is het via een afhaalpunt. Want in geval van lekkage moet er gerepareerd kunnen worden. Ook opticiens mogen open blijven, omdat zicht een primaire levensbehoefte is.

Maar waarom de stomerij? Het is toch geen primaire levensbehoefte om een pak te laten stomen?

Het laten stomen van een kostuum is ook niet de reden waarom stomerijen open mogen blijven. Stomerijen en wasserijen mogen openblijven, omdat ze voorzien in textielreiniging. Schoon textiel, schone kleding is een primaire levensbehoefte.

Niet iedereen heeft een wasmachine en zij moeten ergens de was kunnen doen. Ook als u wel een wasmachine heeft, kan deze kapot gaan en dan kunt u bij de textielreiniger terecht.

stomerij open tijdens lockdown

Sommige mensen kunnen niet thuis wassen, omdat ze bijvoorbeeld geen wasmachine hebben. Voor die mensen zijn wasserijen en stomerijen noodzakelijk

zegt een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken tegen RTL Nieuws

Even op een rij:

 • Sommige stomerijen en wasserijen reinigen voor mensen zonder wasmachine
  • Voor bijvoorbeeld ouderen
  • Of als de wasmachine stuk is
 • Reiniging van bedrijfskleding
  • Voor bijvoorbeeld supermarktpersoneel

Daarom mag de stomerij en wasserij open zijn. We staan graag voor u klaar, hetzij met gewijzigde openingstijden. Het blijft immers stil in de winkelstraten.

Onze servicepunten, of Pick-Up-Points

De meeste van onze servicepunten zijn ook open. Zij zijn open, omdat ze essentiele diensten verlenen. Het zijn onder andere kleding- en schoenreparatie ondernemingen, drogisterijen en een tankstation. Bekijk hier waar u terecht kunt voor een servicepunt bij u in de buurt.

Bestel online

Wij leveren onze diensten ook tot aan de deur. Zo kunt u online uw bestelling doorgeven, waarna uw order opgehaald, gereinigd en weer bezorgd wordt. U kunt in de volgende gemeenten gebruik maken van deze service:

 • Meppel
 • De Wolden
 • Hoogeveen
 • Staphorst
 • Steenwijkerland
 • Westerveld
 • Zwolle

Bestel hier

Gepubliceerd op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *