Professionele reiniging van alle soorten dekbedden

Laat uw dekbed stomen voor een schone en frisse nachtrust

Een dekbed stomen

Een dekbed stomen?!

Tijdens uw nachtrust verliest u veel vocht, waardoor donsveertjes en wol gaan klitten. Hierdoor verliest het dekbed aan isolatievermogen. Door uw dekbed te laten stomen keert de oude veerkracht en isolatie terug. Bovendien maken wij uw dekbed weer helemaal vrij van huisstofmijt!

Alle soorten en maten

Dekbedden met een vulling van dons of wol kunt u beter niet thuis wassen. De kans op beschadiging van de vulling is dan erg groot. Wij hebben er speciale apparatuur en verschillende beschermende middelen voor om uw dekbed als nieuw te krijgen.

Reinigingsmethoden

Om de juiste reiniging te garanderen worden bij Meinen Stomerij & Wasserij twee reinigingsmethoden gehanteerd: droog reinigen (stomen of chemisch reinigen) en natwas.

Vraag advies of bestel direct online!

Wij halen en bezorgen in Meppel en de wijde omgeving.

Wasserij en stomerij voor de zaak

De voordelen

Laat ons uw dekbed stomen en wij zorgen ervoor dat:

  • Huidschilfers verdwijnen;
  • Huisstofmijt wordt verwijderd;
  • Het volume van het dekbed wordt hersteld;
  • De warmte-isolatie wordt hersteld;
  • De oude veerkracht terugkeert;
  • De juiste reiniging wordt toegepast.

Dekbed stomen (chemisch reinigen)

Chemisch reinigen is als het ware droog reinigen. Daarom noemen de Belgen het ”droogkuis” en gebruiken de Britten de term ”dry clean”. Overigens reinigen wij met KWL. Hierbij wordt alleen in deze vloeistof gereinigd, er komt dus geen water aan te pas.

Waarom stomen?

Zonder water

Er komt geen water aan te pas (alleen relevant voor oude wollen dekbedden die in blokken zijn gestikt);

Extreem delicaat

Daarnaast is het de meest delicate manier van reiniging. Dit geldt voor de bewegingen in de machine, temperaturen en vloeistof. Droogreiniging wordt juist daarom voor de meest kwetsbare stoffen gebruikt. Waaronder cashmere, kameelhaar en zijde.

Verwijdert vetvlekken

Bovendien is KWL bij uitstek geschikt om vetvlekken te verwijderen. Dus heeft u huidvet of ander soort vet in uw dekbed? Dan is droogreinigen is de oplossing.

Professionele natwas voor dekbedden

Vaak is natwassen de beste manier om uw dekbedden in topconditie te krijgen. Bij Meinen Stomerij & Wasserij maken we onderscheid tussen twee soorten natwassen: wet-clean en gewone natwas.

Waarom Professionele natwas?

Wet-clean

De nieuwste technologie op het gebied van textiel reiniging. Onze leverancier Bufacare is toonaangevend op dit gebied. Met Eco-label-producten kunnen wij duurzaam en ecologisch verantwoord uw dekbedden reinigen.

Wet-clean werkt op maximaal 20-25 graden Celsius. In combinatie met rustige omwentelingen en zachte reinigingsmiddelen maakt dit een zeer delicate manier van wassen. Het is daarmee uitermate geschikt voor de reiniging van wollen dekbedden.

Wet-clean of droogreinigen?

Lastige vlekken zich het best met water (en zepen natuurlijk) laten verwijderen. Zoals transpiratie- en etensvlekken.

Ook in het geval van waterkringen is wet clean aan te raden. Waterkringen gaan er alleen uit met water. Daarnaast zijn de meeste extra behandelingen, zoals ontgeuren, alleen mogelijk in combinatie met natwas, ook met wet-clean.

Natwas

Tot slot is er nog reguliere natwas. Hiermee bedoelen we intensievere natwas. Sommige dekbedden mogen tot wel 70 graden Celsius gewassen worden. Hierdoor kunnen ze kraakhelder wit worden.

Laat ook uw jas reinigen!

Naast dekbedden kunt u van alles van textiel en leer laten reinigen. Laat Meinen Stomerij en Wasserij daarom ook uw jas eens grondig reinigen!

Winkelwagen