strijken en persen vitrages bij meinen stomerij en wasserij in meppel

Gordijnen reinigen

Professionele textielreiniging is een duurzaam alternatief voor nieuwe gordijnen. Laat daarom Meinen Stomerij & Wasserij uw gordijnen reinigen en verleng de levensduur aanzienlijk.

Waarom gordijnen reinigen?

Daarom gordijnen laten reinigen:

Omdat schone gordijnen essentieel zijn voor een schoon huis. En gezien gordijnen relatief weinig aandacht verlangen, wordt de reiniging gemakkelijk vergeten. Bovendien zijn gordijnen een bron van stof, bacteriën en allergenen.

Welke gordijnen kunnen worden gereinigd?

Praktisch elk gordijn kan worden gereinigd. Daarom heeft Meinen Stomerij & Wasserij voor elk type gordijn de juiste behandeling in huis. Of u nu vitrages of juist driedubbel gevoerde zijde gordijnen hebt hangen.

Hoe worden gordijnen gereinigd?

Om de juiste reiniging te garanderen worden bij Meinen Stomerij & Wasserij twee reinigingsmethoden gehanteerd: droog reinigen en natwas.

[trustindex no-registration=facebook]
[trustindex no-registration=google]
[trustindex no-registration=trustpilot]

Vraag advies of een offerte aan


Gratis en geheel vrijblijvend.

Gordijnen chemisch reinigen

Droogreinigen (chemisch reinigen)

Chemisch reinigen is als het ware droog reinigen. Daarom noemen de Belgen het ”droogkuis” en gebruiken de Britten de term ”dry clean”. Overigens reinigen wij met KWL. Hierbij wordt alleen in deze vloeistof gereinigd, er komt dus geen water aan te pas.

Voordelen van droogreiniging voor gordijnen

  1. Er komt geen water aan te pas, waardoor deze reinigingsmethode de minste kans op krimp biedt;
  2. Daarnaast is het de meest delicate manier van reiniging. Dit geldt voor de bewegingen in de machine, temperaturen en vloeistof. Droogreiniging wordt juist daarom voor de meest kwetsbare stoffen gebruikt. Waaronder cashmere, wol en zijde.
  3. Met droogreiniging kunnen wij vrijwel alle soorten gordijnen reinigen.
  4. Bovendien is KWL bij uitstek geschikt om vetvlekken te verwijderen. Dus heeft u kaarsvet of ander soort vet in uw gordijnen? Dan is droogreinigen is de oplossing.

Professionele natwas

Soms is natwassen de beste manier om uw gordijnen in topconditie te krijgen. Bij Meinen Stomerij & Wasserij maken we onderscheid tussen twee soorten natwassen: wet-clean en gewone natwas.

Innovatieve reinigingsmethoden

Wet-clean

De nieuwste technologie op het gebied van textiel reiniging. Onze leverancier Bufacare is toonaangevend op dit gebied. Met Eco-label producten kunnen wij duurzaam en ecologisch verantwoord uw gordijnen en vitrages reinigen.

Wet-clean werkt op maximaal 20-25 graden Celsius. In combinatie met rustige omwentelingen en zachte reinigingsmiddelen maakt dit een zeer delicate manier van wassen.

Wet-clean of droogreinigen?

Lastige vlekken zich het best met water (en zepen natuurlijk) laten verwijderen. Zoals koffie- en wijnvlekken.

Ook in het geval van waterkringen is wet clean aan te raden. Waterkringen gaan er alleen uit met water. Daarnaast zijn de meeste extra behandelingen, zoals ontgeuren, alleen mogelijk in combinatie met natwas, ook met wet-clean.

Natwas

Tot slot is er nog reguliere natwas. Hiermee bedoelen we intensievere natwas. Sommige gordijnen en vitrages mogen tot wel 40 graden Celsius gewassen worden. Hierdoor worden bijvoorbeeld vitrages kraakhelder wit.

Vraag advies of een offerte aan


Gratis en geheel vrijblijvend.

Afwerken van gordijnen

Na reiniging werken wij de gordijnen af. Dit doen we door de gordijnen te persen en te strijken. De koppen worden gestreken en de rest geperst en/ of stoom doorheen geblazen. Hierna hangen we de gordijnen uit. Tot het moment dat de gordijnen worden opgehaald of bezorgd. Zodoende wordt voorkomen dat na er ongewenste vouwen in terecht komen.

stomerij zwolle

Service aan huis of op de zaak

Kies ervoor om de gordijnen op locatie op te laten halen. Na reiniging leveren wij de gordijnen weer af op de door u gewenste plaats en tijd. Dit doen we altijd op afspraak.

Gordijnen stomerij

Afhalen en ophangen

Kies voor gehele ontzorging en laat ons de gordijnen afhalen en na reiniging weer ophangen. Wij nemen onze eigen trappen mee en plaatsen de haakjes op de juiste hoogte.

Gordijnen brandwerend impregneren

vitrages reinigen Meinen Meppel

Gordijnen en vitrages dragen bij aan de uitstraling van uw organisatie. Precies hierom is het schoon houden van gordijnen net zo belangrijk als stofzuigen. Laat Meinen Stomerij en Wasserij daarom de reiniging verzorgen. Dankzij ons uitgebreide assortiment kunnen wij full-service aanbieden. Ook brandwerend impregneren met certificaat voor uw verzekeraar behoord tot de mogelijkheden.

Neem contact op

Particulier


Zakelijk


FAQ

Ik heb waterschade gehad. Zijn mijn gordijnen nog schoon te krijgen?

Ja. Waterschade is in de meeste gevallen goed te krijgen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van het reinigen van gordijnen?

Dat is afhankelijk van uw gordijnen. Neem een kijkje op onze prijslijst voor de prijs per vierkante meter. Meet de Onderkant x Hoogte, dan weet u de oppervlakte.

Is ophalen en bezorgen mogelijk met gordijnen?

Ja, dit is mogelijk in de ruime omgeving van Meppel. U kunt ook bij één van onze Pick Up Points terecht.

Hoe lang duurt het om gordijnen te laten reinigen?

Normaal gesproken duurt de reiniging van gordijnen drie werkdagen. Onze werkdagen zijn van dinsdag t/m zaterdag.

Kunnen mijn gordijnen krimpen?

Als uw gordijnen voor de eerste keer worden gereinigd kan krimp voorkomen. De gehanteerde marge voor krimp bedraagt tot 3%. Dit geldt voor zowel vitrages als velours gordijnen.

Mijn gordijnen zijn iets gekrompen. Komt dit nog goed?

Vrijwel altijd hangen gordijnen weer uit naar de oorspronkelijke lengte. Dus ja, vaak komt dit goed.

Prijzen p/m²

Vitrages

€4,15

Normaal

€4,90

Gevoerd

€6,30

Velours

€5,30