Professionele reiniging van gordijnen

Voor allesoorten en maten. Uit te breiden met afhaal- en ophangservice

Over het stomen van gordijnen

Gordijnen stomen?!

Omdat schone gordijnen bijdragen aan een schoon interieur. En ondanks het belang van schone gordijnen, wordt de reiniging ervan makkelijk vergeten. Terwijl ze veel stof, bacteriën en allergenen vasthouden.

Alle soorten en maten

Gordijnen zijn er in alle soorten en maten: van vitrage tot velours en nog veel meer. Daarom heeft Meinen Stomerij & Wasserij voor elk type gordijn de juiste behandeling in huis.

Reinigingsmethoden

Om de juiste reiniging te garanderen worden bij Meinen Stomerij & Wasserij twee reinigingsmethoden gehanteerd: droog reinigen (stomen of chemisch reinigen) en natwas.

Vraag advies of een offerte aan

Uiteraard gratis en geheel vrijblijvend

Perfecte afwerking

Na reiniging werken wij de gordijnen af. Dit doen we door de gordijnen te persen en te strijken. De koppen worden gestreken en de rest geperst en/ of stoom doorheen geblazen. Hierna hangen we de gordijnen uit. Tot het moment dat de gordijnen worden opgehaald of bezorgd. Zodoende wordt voorkomen dat na er ongewenste vouwen in terecht komen.

gordijnen zakelijk

Afhalen en ophangen

Kies voor gehele ontzorging en laat ons de gordijnen afhalen en na reiniging weer ophangen. Wij nemen onze eigen trappen mee en plaatsen de haakjes op de juiste hoogte.

Vraag advies of een offerte aan

Uiteraard gratis en geheel vrijblijvend

Gordijnen stomen (chemisch reinigen)

Chemisch reinigen is als het ware droog reinigen. Daarom noemen de Belgen het ”droogkuis” en gebruiken de Britten de term ”dry clean”. Overigens reinigen wij met KWL. Hierbij wordt alleen in deze vloeistof gereinigd, er komt dus geen water aan te pas.

Waarom stomen?

Zonder water

Er komt geen water aan te pas, waardoor deze reinigingsmethode de minste kans op krimp biedt;

Extreem delicaat

Daarnaast is het de meest delicate manier van reiniging. Dit geldt voor de bewegingen in de machine, temperaturen en vloeistof. Droogreiniging wordt juist daarom voor de meest kwetsbare stoffen gebruikt. Waaronder cashmere, wol en zijde. Hierdoor is het geschikt voor vrijwel alle soorten gordijnen.

Verwijdert vetvlekken

Bovendien is KWL bij uitstek geschikt om vetvlekken te verwijderen. Dus heeft u kaarsvet of ander soort vet in uw gordijnen? Dan is droogreinigen is de oplossing.

Professionele natwas voor gordijnen

Soms is natwassen de beste manier om uw gordijnen in topconditie te krijgen. Bij Meinen Stomerij & Wasserij maken we onderscheid tussen twee soorten natwassen: wet-clean en gewone natwas.

Waarom Professionele natwas?

Wet-clean

De nieuwste technologie op het gebied van textiel reiniging. Onze leverancier Bufacare is toonaangevend op dit gebied. Met Eco-label-producten kunnen wij duurzaam en ecologisch verantwoord uw gordijnen en vitrages reinigen.

Wet-clean werkt op maximaal 20-25 graden Celsius. In combinatie met rustige omwentelingen en zachte reinigingsmiddelen maakt dit een zeer delicate manier van wassen.

Wet-clean of droogreinigen?

Lastige vlekken laten zich het best met water (en zepen natuurlijk) verwijderen. Zoals koffie- en wijnvlekken.

Ook in het geval van waterkringen is wet clean aan te raden. Waterkringen gaan er alleen uit met water. Daarnaast zijn de meeste extra behandelingen, zoals ontgeuren, alleen mogelijk in combinatie met natwas, ook met wet-clean.

Natwas

Tot slot is er nog reguliere natwas. Hiermee bedoelen we intensievere natwas. Sommige gordijnen en vitrages mogen tot wel 40 graden Celsius gewassen worden. Hierdoor worden bijvoorbeeld vitrages kraakhelder wit.

Vraag online een offerte aan

Omschrijf de te reinigen gordijnen (hoogte, breedte, aantal)

Laat ook uw vloerkleed reinigen!

Naast gordijnen worden ook vloerkleden nog wel eens vergeten te reinigen. Laat Meinen Stomerij en Wasserij daarom uw vloerkleed grondig reinigen!

Winkelwagen