Laat uw matrashoes door ons reinigen voor een schone en frisse nachtrust!

Waarom zou u een matrashoes laten reinigen?

Omdat u een derde van de dag in bed doorbrengt. En in die tijd transpireert, woel en draait u. Het gevolg is dat je matrashoes vuil wordt en dat versnelt beschadigingen. Om nog maar te zwijgen over nare geurtjes en vlekken. Kortom, net als uw dekbedovertrek en kussensloop mag ook een matrashoes zo nu en dan gereinigd worden. 

Kunt u een matrashoes wassen of moet dit naar de stomerij?

Om daar antwoord op te geven moeten we eerst naar het wasvoorschrift kijken. Hierop staat wat u wel en niet mag doen met uw hoes. Doordat matrashoezen steeds vaker van synthetische materialen worden gemaakt, behoort wassen ook vaker tot de mogelijkheden. Toch mogen de meeste hoezen alleen gestoomd worden (dry clean of droogreinigen). Bij Meinen Stomerij en Wasserij betekent dat reiniging in KWL (koolwaterstofoplossing), de vriendelijke opvolger van PER (perchloorethyleen).

Anders dan bij kleine, dunne dekbedden, zal een matrashoes niet in uw wasmachine passen. Misschien krijgt u de hoes er wel in, maar het gewenste resultaat zal u er niet mee behalen. In een huishoudwasmachine heeft een matrashoes simpelweg te weinig ruimte om goed schoon te worden. Daarnaast kan zelf wassen schade opleveren aan uw wasmachine, doordat de hoes veel water opneemt en erg zwaar kan worden. 

matrashoes

Waarom reiniging door Meinen Stomerij & Wasserij?

  • Huidschilfers verdwijnen;
  • Huisstofmijt wordt verwijderd;
  • We herstellen het volume van de matrashoes;
  • De isolatie wordt hersteld;
  • De originele veerkracht keert weer terug;
  • Altijd een passende reinigingsmethode.

Vraag advies of bestel direct online!

Wij halen en bezorgen in Meppel en de wijde omgeving.