Over Meinen Stomerij & Wasserij

Stomerij & Wasserij Meinen
Hoofdstraat 26, winkel in het centrum van Meppel

Het familiebedrijf Meinen Stomerij & Wasserij is al sinds 1957 de specialist in textielreiniging in de wijde omgeving van Meppel. Of u nu als particulier of voor uw werk een professionele textielreiniger zoekt, Meinen heeft altijd een oplossing op maat.

Dit blijkt onder andere uit ons dienstenaanbod: van de reiniging van leer tot polyester en van stropdas tot bruidsjapon. Bovendien kunt u gebruik maken van onze haal- en brengservice op de door u gewenste locatie en tijd.

Geschiedenis van Meinen Stomerij & Wasserij

De geschiedenis van Meinen Stomerij & Wasserij gaat terug naar het begin van de 20e eeuw. Toen begon het als blauwververij van klederdracht. Vanaf 1957 maakte Egbert Meinen met zijn vrouw Dora de omslag naar stomerij. Omdat het verven van kleding werd doorgezet, werd de naam Meinen Chemische Wasserij en Ververij.

In de volgende jaren werd het wassen steeds belangrijker en nam het verven juist af. Toen de productie van klederdrachten van lokaal naar het Verre Oosten verhuisde werd het besluit genomen: stoppen met verven en een investeren in nat-reinigen. Vanaf de jaren tachtig is de naam Stomerij Meinen, eind jaren negentig overgenomen door de derde generatie: het echtpaar Otto en Joke Meinen.

Meinen Stomerij Lichtbord 1985
Lichtbord van Stomerij Meinen en de buurman Hoeve Licht. Bron: Oud Meppel

Nu als Meinen Stomerij & Wasserij is professionele natreiniging naar een nieuw niveau gebracht. Innovaties als wetclean-systemen, helpen ons aan steeds mooiere resultaten. Ook zijn wij altijd in de buurt met 10 servicepunten in de regio Meppel/Zwolle. Daarnaast kunt u ook online bij ons bestellen, dan komen wij gewoon bij u aan de deur.

Netex gecertificeerd

Al sinds jaar en dag is Meinen Stomerij & Wasserij door de Netex gecertificeerd. Dit is de branchevereniging die de kwaliteit en integriteit van stomerijen en wasserijen in Nederland waarborgt. Jaarlijks worden wij beoordeeld en altijd hebben wij onze certificaten in ontvangst mogen nemen.