Professionele reiniging van delicate kleding

Van kostuum van wol tot blouse van zijde

Over de reiniging

pak stomen

De reiniging

Doordat wij alles in eigen beheer doen, kunnen we elk pak stomen. Zo reinigen we met KWL voor kwetsbare stoffen en met Wet Clean systeem voor uniformen van synthetische mengvezels.

Colbert Reconditioneren 2

Afwerking

Het stomen van uw pak komt pas na de reiniging. Dan blazen we de stoom door uw colbert en pantalon heen om de voering netjes te krijgen. Hierdoor keert het model weer goed terug.

pak stomen

Puur vakmanschap

Na het ‘stomen’ wordt uw pak geperst en uiteindelijk gestreken. Dankzij deze combinatie van stoom, speciale apparatuur en bergen ervaring krijgen wij elk pak weer prachtig schoon en strak!

Pak stomen (chemisch reinigen)

Chemisch reinigen is als het ware droog reinigen. Daarom noemen de Belgen het ”droogkuis” en gebruiken de Britten de term ”dry clean”.
Wij reinigen in de vloeistof KWL. Hierbij wordt alleen in deze vloeistof gereinigd, er komt dus geen water aan te pas.

Zonder water

Er komt geen water aan te pas, waardoor uw kostuum in model blijft en ook na de reiniging past;

Extreem delicaat

Daarnaast is het de meest delicate manier van reiniging. Dit geldt voor de bewegingen in de machine, temperaturen en vloeistof. Droogreiniging wordt juist daarom voor de meest kwetsbare stoffen gebruikt. Waaronder cashmere, wol en zijde. Hierdoor is het geschikt voor vrijwel alle soorten pakken.

Verwijdert vetvlekken

Bovendien is KWL bij uitstek geschikt om vetvlekken te verwijderen. Dus heeft u huidvet of vette jus in uw pak? Dan is droogreinigen is de oplossing.

Professionele natwas voor pakken

Soms is natwassen de beste manier om uw pak in topconditie te krijgen.
Bij Meinen Stomerij & Wasserij maken we onderscheid tussen twee soorten natwassen;
Wet-clean en gewone natwas.

Wat is wet-clean?

De nieuwste technologie op het gebied van textiel reiniging. Onze leverancier Bufacare is toonaangevend op dit gebied. Met Eco-label-producten kunnen wij duurzaam en ecologisch verantwoord uw pak reinigen.

Wet-clean werkt op maximaal 20-25 graden Celsius. In combinatie met rustige omwentelingen en zachte reinigingsmiddelen maakt dit een zeer delicate manier van wassen.

Wet- of dry-clean?

Sommige lastige vlekken laten zich het best met water (en zepen natuurlijk) verwijderen. Zoals transpiratie- en bloedvlekken. Echter, voor de meeste pakken is droogreinigen (chemisch reinigen) de beste oplossing.

Natwas

Tot slot is er nog reguliere natwas. Dit is nooit van toepassing op pakken.

Laat ook uw jas reinigen!

U kunt van alles van textiel en leer laten reinigen. Van kostuum tot dekbed en van leren broek tot regenjas

Winkelwagen