Wastekens uitgelegd: download de handleiding

Twijfelt u wel eens over de betekenis van de symbolen op wasvoorschriften? De wastobbes kent u wel, maar wat de cirkel met een -F er in betekent? Daarom hebben wij de belangrijkste was-symbolen op een rij gezet.

wastekens

Print het uit en hang het op

U kunt de handleiding voor wastekens hieronder downloaden in PDF. Print de handleiding uit en hang het op bij uw wasmachine. Dan kunt u een altijd even spieken naar de betekenis van twijfelachtige symbolen als u de was doet.

pak stomen

Reiniging aanpassen aan de stof

Meinen Stomerij & Wasserij reinigt altijd volgens wasvoorschrift. In overleg met de klant kunnen wij daarvan afwijken. Dit doen wij dan bijvoorbeeld, omdat een andere methode geschikter.

Zo kan het voorkomen dat jasjes niet gereinigd mogen worden. Reiniging wordt dan door de fabrikant afgeraden. En dat terwijl dit helemaal niet nodig is, want de stofsamenstelling geeft vaak aan dat het gewoon geschikt is voor reiniging door de stomerij. Zowel reiniging in KWL als professionele natreiniging kunnen doorgaans prima worden toegepast.

Vragen over onbekende wastekens?

Zit u nog met vragen over de juiste reiniging van uw kledingstuk of ander textiel? U kunt ons altijd om een uitleg vragen. Neem gerust contact op per mail of telefoon.

U kunt uw vraag ook stellen via WhatsApp. Daarmee kunt u gemakkelijk foto’s doorsturen, wat beoordeling makkelijker maakt.

Winkelwagen